Συμβουλές Κηπουρικής

Ορχιδέα Cambria

Το περίεργο με αυτή την ορχιδέα είναι το γεγονός ότι δεν αυτοφύεται σε κανένα σημείο της γης όπως συμβαίνει με τις άλλες ορχιδέες. Είναι υβρίδιο, δηλαδή δημιουργήθηκε από διασταυρώσεις άλλων ορχιδεών. Κλέβει τις εντυπώσεις με τα πανέμορφα άνθη της που διαθέτουν τεράστια ποικιλία χρωμάτων. Κόκκινο, πορτοκαλί, καφέ, ροζ, λευκό, μωβ, κίτρινο, μπορντό καθώς επίσης και διχρωμίες ή τριχρωμίες σε όλους τους πιθανούς συνδυασμούς. Ακόμα πιο εντυπωσιακό είναι το γεγονός ότι μπορούμε να τα απολαμβάνουμε για μεγάλο χρονικό διάστημα, από την άνοιξη έως και το φθινόπωρο.

Συνθήκες

Η ορχιδέα είναι ευτυχισμένη κοντά σε ένα παράθυρο με λίγο απ’ ευθείας ήλιο τις πρωινές ή απογευματινές ώρες. Αγαπά ιδιαίτερα τη δροσιά. Η ιδανική θερμοκρασία γι’ αυτήν είναι 10-13oC τη νύχτα και 18-22oC την ημέρα. Αυτή η διαφορά θερμοκρασίας ημέρας-νύχτας είναι απαραίτητη για την προώθηση της ανθοφορίας.

Φροντίδα

Το πότισμα της ορχιδέας γίνεται τοποθετώντας τη γλάστρα σε μια λεκάνη με νερό για περίπου 10 λεπτά ώστε το φυτό να απορροφήσει όσο νερό χρειάζεται. Δεν αφήνουμε το χώμα να στεγνώνει εντελώς αλλά ούτε και να μουλιάζει γιατί οι ρίζες σαπίζουν πολύ εύκολα. Η λίπανση γίνεται σε περίοδο προ-ανθοφορίας δηλαδή τέλη χειμώνα έως αρχές άνοιξης με υγρό λίπασμα ειδικό για ορχιδέες. Όταν το φυτό έχει μεγαλώσει πολύ και οι ρίζες χρειάζονται περισσότερο χώρο θα το μεταφυτεύσουμε σε γλάστρα ένα νούμερο μεγαλύτερη. Αυτό συμβαίνει περίπου κάθε 2-3 χρόνια.

Συμβουλές υγείας

Η ορχιδέα δύσκολα προσβάλλεται από εχθρούς και ασθένειες. Κινδυνεύει μόνο από το υπερβολικό νερό το οποίο σαπίζει τις ρίζες της. Γι’ αυτό προσέχουμε πάντα να μην το παρακάνουμε με το πότισμα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.