Συμβουλές Κηπουρικής

ορχιδέα Dendrobium

Οι ορχιδέες Dendrobium προέρχονται από την τροπική και υποτροπική Ασία, την Αυστραλία, τη Νέα Ζηλανδία, τον Ειρηνικό. Το Dendrobium Berry Oda είναι ένας σταυρός ανάμεσα στο Dendrobium Kingianum και το Dendrobium Bigibbum.

Όπως και οι περισσότερες άλλες καλλιεργούμενες ορχιδέες, τα dendrobiums είναι επιφύσεις. Έχουν καλά ανεπτυγμένα όργανα αποθήκευσης νερού (pseudobulbs), τα οποία συχνά ονομάζονται “καλαμάρια” για την κατακόρυφη όψη τους.

Φως:
Μια επαρκής ποσότητα φωτός είναι σημαντική για την υγιή ανάπτυξη και την παραγωγή λουλουδιών. Παρέχετε έντονο φως, μέχρι 50% ήλιο. Στο σπίτι, ένα ανατολικό, δυτικό ή ελαφρώς σκιασμένο νότιο παράθυρο θα είναι εντάξει.

Θερμοκρασία: Τα
ώριμα φυτά χρειάζονται διαφορά 8 έως 11 ° C μεταξύ θερμοκρασιών ημέρας και νύχτας. Παρέχετε θερμοκρασία νύχτας 16-18 ° C και ημερήσια θερμοκρασία 27-32 ° C. Θερμοκρασίες έως 35-38 ° C είναι ωφέλιμες αν αυξηθεί η υγρασία και η κυκλοφορία του αέρα. Οι χαμηλές θερμοκρασίες (κάτω από τους 16 ° C) ενδέχεται να προκαλέσουν πτώση των φύλλων.

Υγρασία: Τα
Dendrobiums χρειάζονται υγρασία 50 έως 60%. Στο σπίτι μπορείτε να τοποθετήσετε τα Dendrobiums σε δίσκους πάνω από βρεγμένα βότσαλα. Σε ένα θερμοκήπιο, χρησιμοποιήστε έναν υγραντήρα εάν οι συνθήκες είναι πολύ ξηρές.

Νερό:
Διατηρείται ομοιόμορφα υγρός ενώ βρίσκεται σε ενεργή ανάπτυξη. Αφήνεται να στεγνώσει ανάμεσα στα ποτίσματα μετά την ώριμη ανάπτυξη. Ένα ώριμο Dendrobium μπορεί να υποδεικνύεται από το φύλλο τερματικού.

Λιπάσματα: Η
λίπανση πρέπει να παρέχεται σε τακτική βάση κατά τη διάρκεια της περιόδου ενεργού ανάπτυξης. Το ακριβές λίπασμα που χρησιμοποιείτε θα εξαρτηθεί από το μείγμα στο οποίο αναπτύσσεται το φυτό σας. Ένας καλός γενικός κανόνας είναι η εφαρμογή ισορροπημένης 20-20-20 ή παρόμοιας αναλογίας λιπάσματος κατά την περίοδο της ενεργού ανάπτυξης. Λιπαίνετε κάθε εβδομάδα σε ένα τέταρτο έως το ήμισυ της συνιστώμενης αραίωσης.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *